What? Kakak Iman nak quit STF? (akhirnya...)

Ramai yang menghubungi Babah untuk mengetahui kisah selanjutnya daripada isu Kakak nak quit STF dalam entri Babah sebelum ni.

Hakikatnya Babah berat nak menyambung cerita ni. Macam-macam kemungkinan berlegar-legar dalam fikiran Babah. Sama ada Kakak yang sedang berada di STF ni sendiri akan membacanya dan mungkin terganggu, ataupun persepsi dan tanggapan orang lain terhadap STF daripada apa yang akan Babah ceritakan. Hmm.. tak payah ceritalah ye!

Hakikatnya... perkara yang Kakak luahkan sebagai penyebab Kakak Iman nak meninggalkan STF adalah perkara biasa. Yang boleh berlaku di mana-mana pun. Di rumah, di pejabat, di sekolah apatah lagi. Jadi ianya bukanlah satu isu yang perlu diperbesarkan.

Sejurus selepas Kakak berterus terang tentang sebab mengapa Kakak ingin meninggalkan STF kepada Babah, Babah telahpun berbincang dengan Bonda Pengetua. Bonda Pengetua memahami keadaan yang berlaku dan bersetuju bahawa perkara tersebut bukanlah perkara yang 'terlalu luar biasa'. Bonda Pengetua juga ada bertanyakan Babah sama ada Babah ingin membawa Kakak pulang ke rumah sementara waktu atau melepaskan kepada pihak sekolah untuk 'memulihkan semangat Kakak'. Babah fikir, adalah lebih baik untuk Kakak terus tinggal di STF dan meminta pihak sekolah untuk menguruskan apa yang patut, seandainya tidak atau kurang berhasil, barulah Babah akan membawa Kakak pulang untuk melakukan apa yang sepatutnya.

Alhamdulillah. Setelah beberapa pesanan, nasihat dan motivasi yang Babah berikan kepada Kakak, juga beberapa potong ayat zikir yang Babah minta Kakak amalkan, nampaknya Kakak kembali bersemangat meneruskan perjuangan di STF. Kakak sudah boleh bertanding debat malah juara melawan Sultan Ibrahim Girl's School (SIGS). Tahniah Kakak! Kakak memang  kuat! Kakak memang hebat!

Akhirnya.. Kakak mengambil keputusan untuk terus berjuang di STF. Semoga kekuatan dan kehebatan Kakak akan lebih terserlah pada masa akan datang. Itulah doa Babah dan Ummi selalu untuk Kakak. Amin.

Babah.

1 comments:

  Dak2 sbp

2 Julai 2017 2:42 PG

Alhamdulillah kakak... bukan senang utk masuk ke sana and pling pnting jgn sia2kan jasa semua orang pada kakak selama ini

Pengikut

Blog babah

Senarai blog menarik

Lanjutkan kasehKAMI dalam kasehNYA

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker .

Mior Syazril.................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Izan............................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhd. Irsyadi........................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Iman Izzati..................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhammad Irfaei..................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Mior Muhammad Irhamni..............